Vážený zákazníku! Pokud máte dotazy nebo potřebujete poradit, kontaktujte nás: Dominik 420790285057info@reeline.cz
Dodání zdarma od 2 250,00 Kč
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Motorové jističe

( ilość produktów: 108 )

Elektromotory pracují při velmi vysokém zatížení. Existuje proto vysoké riziko, že dojde k jejich přetížení, a tím k jejich selhání, což představuje nebezpečí pro elektrický systém i pro lidské zdraví a životy. Proti přetížení a zkratu jsou chráněny motorovými jističi. Kromě toho chrání motory před poškozením způsobeným zablokovaným rozběhem. Mají proto velmi zodpovědnou úlohu, a proto je jejich správné nastavení tak důležité pro správnou funkci celé instalace a přístroje.

Co je to motorový spouštěč?

Motorový spouštěč slouží k ochraně elektromotoru před všemi typy poškození. JPokud dojde ke zkratu nebo přetížení, jistič odpojí napájení. Chrání také mechanika v případě výpadku fáze. Motorové spouštěče zajišťují nepřetržitý provoz zařízení, což je důležité zejména v průmyslových provozech. Je velmi důležité, aby tato zařízení reagovala okamžitě a odpojila přívod energie, jakmile zjistí nebezpečí. Jistě, motorový spouštěč je dobrým řešením v místech, kde je ke spuštění motoru zapotřebí většího výkonu. Vyplatí se je používat také k ochraně zařízení, která pracují v extrémně náročných podmínkách. Jsou také užitečné v místech, kde hrozí zvýšené riziko přepětí nebo zkratu.

Nejdůležitější kritéria výběru motorových spouštěčů

Motorový spouštěč musí být přizpůsoben konkrétnímu zařízení. Zohledňuje se přitom zejména proud motoru. Rozlišují se jednofázové a třífázové spouštěče, z čehož druhý jmenovaný musí při výpadku fáze okamžitě zareagovat. Motorové spouštěče by měly být také přizpůsobeny zařízení z hlediska jmenovitého proudu. Je důležité vybrat si takový, který má o něco vyšší parametry. Je to důležité zejména pro ochranu zařízení, jejichž spuštění vyžaduje větší výkon.

V naší nabídce najdete také přepěťové chrániče a instalační odpojovače.

Značka
Price ranges
Cena
-
pixel