Vážený zákazníku! Pokud máte dotazy nebo potřebujete poradit, kontaktujte nás: info@reeline.cz
Dodání zdarma od 2 250,00 Kč
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Omezovač přepětí

( ilość produktów: 48 )

Svodiče přepětí jsou zařízení, která slouží k ochraně elektrických přístrojů. Jejich úkolem je zabránit vzniku přechodných přepětí a také omezit trvání následného proudu. K přepětí dochází z řady důvodů. Velmi často je to důsledek úderu blesku do trolejového vedení. Může být také způsobena vypnutím nezatíženého vedení. Omezovače přepětí jsou v našem velkoobchodě k dispozici v mnoha variantách. Jejich účinnost do značné míry závisí na jejich správné montáži.

Jak vybrat svodiče přepětí?

Omezovače přepětí chrání elektrickou instalaci před vniknutím přepětí. To má za následek ochranu instalace a elektrických spotřebičů. Rozlišujeme svodiče přepětí třídy B nebo typu 1, které se používají v hlavních rozváděčích. Svodiče přepětí třídy C typu 2 jsou určeny pro dílčí rozváděče. Omezují přepětí, ke kterému dochází při mezipřepětí. Svodiče typu 1 poskytují první stupeň ochrany, zatímco svodiče typu 2 poskytují druhý stupeň ochrany. Svodiče třídy D nebo typu 3 se používají pro obvody a koncová zařízení, aby se zabránilo tomu, že se přepětí dostane do obvodů koncových zařízení. Svodiče přepětí a systém ochrany před bleskem

Podle VDE 0100-443 se v obytných budovách bez vnějšího systému ochrany před bleskem používají pouze svodiče přepětí typu 2. Ty poskytují napěťovou ochrannou úroveň do 1,5 kV. Pokud je však budova vybavena vnějším systémem ochrany před bleskem, používají se svodiče přepětí typu 1 a typu 2. Jejich ochranná úroveň napětí je shodně 1,5 kV.

Seznamte se s naší nabídkou svodičů přepětí. Jedná se o zařízení typu 1, 2 a 3, takže je můžete snadno přizpůsobit konkrétní stavbě a podmínkám. Pocházejí od renomovaných a osvědčených výrobců, splňují všechny normy a zajišťují vysokou úroveň bezpečnosti vaší elektroinstalace. Doporučujeme také zkontrolovat nadproudové jističe.

Značka
Price ranges
Cena
-
pixel