Vážený zákazníku! Pokud máte dotazy nebo potřebujete poradit, kontaktujte nás: Dominik 420790285057info@reeline.cz
Dodání zdarma od 2 250,00 Kč
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Měřiče elektrické spotřeby

( ilość produktów: 50 )

Měřiče spotřeby elektřiny

Měřiče spotřeby energie jsou povinným vybavením každé elektrické instalace. To platí pro obytné budovy - jedno- i vícerodinné, stejně jako pro průmyslové budovy různého určení. Měřiče elektřiny se liší konstrukcí, a proto lze rozlišit několik typů. Každý z nich bude fungovat lépe v jiných podmínkách.

Jak se měřič spotřeby energie používá?

Měřiče spotřeby elektrické energie měří množství elektřiny, které projde elektroměrem. Jsou základem pro vyúčtování mezi dodavatelem elektřiny a spotřebitelem. Z odečtů se určuje výše účtu za elektřinu. Elektroměr ukazuje celkovou spotřebu elektřiny všech spotřebičů v budově. To platí pro spotřebiče, které musí být pro svou funkci připojeny k elektrické síti. Na každém elektroměru se zobrazuje celková spotřeba. Vyjadřuje se v kilowatthodinách nebo megawatthodinách. Další informace, které se mohou zobrazit, závisí na typu zařízení. S indukčním měřičem spotřeby a dvojitým tarifem se zobrazují dva ukazatele - pro denní a noční spotřebu. U 24hodinového tarifu bude k dispozici pouze jeden ukazatel.

Typy měřičů spotřeby proudu

Existují dva typy měřičů spotřeby elektřiny. První z nich je indukční měřič. Jedná se o nejstarší model s hliníkovým kotoučem, který se pohybuje podle množství spotřebované elektřiny. Pohyb je způsoben magnetickým polem generovaným dvěma cívkami. Modernějším řešením je elektronický měřič spotřeby energie. Je vybaven displejem, na kterém se zobrazuje množství spotřebované elektřiny. Vyznačuje se velmi vysokou přesností, která je vyšší než u indukčních měřidel. Další výhodou je možnost odečítat hodnoty na dálku. Pracovník nemusí přijít osobně do bytu nebo veřejné budovy, aby odečetl elektroměr. Zkontrolujte naše měřiče spotřeby energie. Najdete zde kompletní zařízení i díly a další komponenty.

Doporučujeme vám, abyste si prohlédli také detektory výpadku fáze které jsou k dispozici na našem eshopu!

Značka
Price ranges
Cena
-
pixel