Vážený zákazníku! Pokud máte dotazy nebo potřebujete poradit, kontaktujte nás: info@reeline.cz
Dodání zdarma od 2 250,00 Kč
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Soumrakové spínače

( ilość produktów: 25 )

Soumrakové automaty jsou velmi praktické přístroje, které dovolují funkčně ovládat světlo. Tato zařízení se také označují jako soumrakové spínače nebo soumrakové vypínače. Ať už se používá jakýkoli termín, všechny označují zařízení, jehož úkolem je zapínat a vypínat ostatní spotřebiče v závislosti na intenzitě denního světla. Aby však soumrakové senzory správně fungovaly, musí mít přístroj neustálý přístup k dennímu světlu. Pomocí tohoto typu zařízení je možné dosáhnout automatického zapnutí osvětlení, jakmile se setmí.

Co stojí za to vědět o soumrakových automatech?

Soumrakové automaty jsou vybaveny fotorezistorem. Jedná se o prvek odpovědný za analýzu úrovně intenzity denního světla. Při poklesu intenzity přirozeného světla se odpor fotorezistoru zvýší. V důsledku toho se sepne relé, které dodává elektřinu spotřebiči připojenému k soumrakovému spínači. V důsledku toho se zapne osvětlení.

Jak fungují soumrakové automaty?

Soumrakové automaty fungují úplně stejně, když se objeví první sluneční paprsky, tj. ve chvíli kdy po noci nastane den. Zvyšující se intenzita přirozeného světla způsobí pokles odporu a relé se vypne a následně se vypne i osvětlení.

 

Tento způsob soumrakové regulace zajišťuje nejen dostatečné osvětlení v noci a také zaručuje bezpečí osob pohybujících se ve vybraném prostoru, ale také výrazně snižuje náklady spojené s nutností udržovat rozsvícené světlo po celou noc. Soumrakové automaty se nejčastěji používají k osvětlení výloh prodejen, zapínání osvětlení v zahradě a parku, osvětlení příjezdových cest, chodníků a stezek, ale lze je použít i k ovládání osvětlení reklam.

 

Nabízíme širokou škálu výrobků od renomovaných výrobců a zveme vás, k seznámení se s aktuální nabídkou soumrakových automatů , ale i další elektroniky usnadňující bezdrátový stmívač světla.

Značka
Price ranges
Cena
-
pixel