Vážený zákazníku! Pokud máte dotazy nebo potřebujete poradit, kontaktujte nás: info@reeline.cz
Dodání zdarma od 2 250,00 Kč
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Automatické jističe

( ilość produktów: 15 )
Značka
Price ranges
Cena
-

Automatické jističe - zabezpečení elektrické instalace

Automatické jističe jsou jeden ze základních prvků elektrické instalace. Jejich hlavním úkolem je zabezpečení celého instalačního systému, ale také zařízení, které k fungování vyžadují napájení proudem. Elektrické uzávěry chrání před náhlými špičkami v instalaci. Ve chvíli, kdy dojde k náhlé špičce, automatická pojistka způsobí zastavení proudu. 

 

Automatické jističe – způsob fungování

Automatická pojistka je montovaná nejčastěji dvěma způsoby. Konkrétně:

-zapojením do zásuvky,

-zapnutím do skříňky s pojistkami. 

 

Elektrické uzávěry, závisle na vybraném modelu, můžou mít jiné napětí, které umožňuje správnou ochranu instalace. Jednou z nejdůležitějších vlastností, kterou se charakterizují automatické uzávěry, je možnost několikerého využití. Pro srovnání - tavné svíčky, které byly populární ještě před několika lety, po zaznamenání a zastavení proudu vyžadují výměnu na nový prvek. 

 

Automatické pojistky, jako model S101S L25A, se nevyčerpají po zastavení vybrané části instalace. Po nalezení důvodu špiček - například příliš mnoha zařízení zapojených do jedné sítě – se po stisknutí speciálního tlačítka znovu aktivuje proud ve vybrané části instalace.

 

Automatické pojistky – okamžité fungování

Automatické pojistky jsou důležité komponenty v každé elektrické instalaci. To ony jako první reagují na změny v dodávkách proudu a umožňují zastavení jeho dodávek do zařízení v bytě nebo budově firmy a díky tomu je chrání před poškozením nebo riskem požáru. V případě nutnosti zabezpečení prvků plombou je pohodlným řešením pojistka GHS101 2160 VP9203, vybavené speciálním plombovacím ouškem . Tento model obsluhuje jmenovitý proud 16A při možnosti zkratu na úrovni 1,5 kA. 

 

Podívejte se také na zapuštěné rozvodnice a stavební rozváděče. 

pixel