Vážený zákazníku! Pokud máte dotazy nebo potřebujete poradit, kontaktujte nás: info@reeline.cz
Dodání zdarma od 2 250,00 Kč
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Omezovač proudu

( ilość produktów: 17 )
Značka
Price ranges
Cena
-

Elektrická instalace, a není důležité, jestli je ve veřejné budově, v továrně nebo domácnosti, musí být pro uživatele bezpečná. Vyžaduje to správný návrh celé instalace, k čemuž je nutné vzít v úvahu mnoho prvků, jako jsou třeba proudové omezovače. Jsou to jednoduchá zařízení s velmi důležitou funkcí. 

 

Omezovače proudu - jaká je jich funkce?

Omezovač proudu je zařízení, které umožňuje nastavení konkrétní hodnoty, po jejímž přesáhnutí se obvod vypne. Tím způsobem je zabezpečená celá elektrická instalace a k ní připojená zařízení, ale také lidské zdraví a život. Většina takových přístrojů má komplikovanější strkturu. Zahrnují speciální systém opětovného zapnutí obvodu ve chvíli, kdy mine vybraný (dříve naprogramovaný) čas. Je třeba ale vědět, že omezovač proudu nemůžeme použít v elektrických obvodech, ve kterých jsou zařízení vyžadující velký náběhový proud. Tedy jako elektrické motory a zářivky. 

 

Správný výběr omezovače spotřeby energie

Během vybírání omezovače proudu musíme pamatovat na několik aspektů. Zaprvé je to regulace prahu vypínání. Většina takových zařízení má potenciometr, s jehož pomocí můžeme snadno s rychle nastavit hodnotu, při které bude automaticky vypnuté napájení. Navíc je důležitá regulace času opětovné aktivace. Ne každý omezovač má takovou funkci, ale díky ní je zařízení velmi užitečné. Omezovače se liší hodnotou proudu. Nejpopulárnější jsou 16, 20, 25 a 32A. Ti, pro které je důležité ekonomické řešení, se můžou podívat do naší nabídky na omezovače spotřeby energie

 

V nabídce máme také Indikátory spotřeby energie a omezovače přepětí. 

pixel