Vážený zákazníku! Pokud máte dotazy nebo potřebujete poradit, kontaktujte nás: info@reeline.cz
Dodání zdarma od 2 250,00 Kč
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Indikátory napětí a napájení

( ilość produktów: 145 )

Elektrická instalace se vždy skládá z několika částí. Jsou zde prvky, které jsou nezbytné, ale jsou zde i další dodatečné prvky. Indikátory přítomnosti napětí patří k prvním z nich. Jejich přítomnost hraje klíčovou roli z hlediska bezpečnosti a správného fungování elektrické instalace. Rozlišujeme několik typů indikátorů napětí, které se liší konstrukcí i dalšími funkcemi.

Indikátory napětí - k čemu slouží?

Indikátory napětí jsou zařízení, která nám poskytují informace o přítomnosti napětí v různých fázích třífázové sítě. V závislosti na typu zařízení to signalizují různými způsoby. Nejčastěji se však používá indikátor napětí LED. Přítomnost napětí ve fázi je signalizována rozsvícením kontrolky LED.

Jak vybrat indikátor napětí?

Při výběru indikátoru přítomnosti napětí a napájení je důležité věnovat pozornost technickým parametrům zařízení, ale také kvalitě konstrukce. Důležité je, aby informace byly uvedeny srozumitelně a jejich čitelnost nepůsobila žádné problémy. Z tohoto důvodu se ve většině zařízení používá grafická prezentace dat. Kontrolky LED rovněž indikují kritické hodnoty. Je důležité, aby indikátory napětí se charakterizovaly stabilitou. Jejich montáž by měla být snadná a zařízení by nemělo mít velké rozměry. Přesnost indikovaného napětí by měla být ±2,5 V. Důležitá je také provozní teplota. Přístroje by měly být přizpůsobeny pro práci při vysokých a nízkých teplotách, např. -20/45 °C. Kromě toho musí plášť zajišťovat vysokou ochranu proti vnějším vlivům. Vybíráme takový indikátor napětí, který má stupeň krytí krytu na úrovni IP20. V nabídce našeho obchodu najdete různé typy indikátorů přítomnosti napětí a kontrolky napájení. Tato zařízení pocházejí od renomovaných a spolehlivých výrobců, kteří kladou důraz na vysokou kvalitu a bezpečnost.

Podívejte si také naší nabídku měřičů elektřiny a omezovačů přepětí!

Značka
Price ranges
Cena
-
pixel